Friteerauskeitin
Friteerauskeitin, eli rasvakeitin on kätevä keittiökone, jolla valmistat rapeat ravintolatason ateriat ja hemmottelet itseäsi friteeratulla ruoalla milloin haluat. Valmista rapeat ranskalaiset, kullanruskeat donitsit ja friteeratut banaanit.
Hanki helppokäyttöinen ja helposti puhdistettava friteerauskeitin meiltä!
Saatavilla
Tuoteryhmä
Tuotemerkki
Sarjat
Materiaali
Valmistusmaa
Väri
Hinta
€
€
10 tuotteita
Näyttää 10 / 10 tuotetta
Friteerauskeitin
Friteerattu on rapeaa ja hyvää. Kodin rasvakeittimellä eli friteerauskeittimellä voit tehdä luksusta silloin kun haluat. Kokeile friteerata eri raaka-aineita, se menee tuskin koskaan väärin. Meillä on friteerauskeittimiä valmistajilta Tefal ja Wilfa. Jos haluat sen sijaan ilmafriteerata friteerausöljyllä, katso meidän Air Fryer – ilmafriteerauskeittimiä.
Kotitekoisia sipsejä, ranskalaisia perunoita, munkkeja, sipulirenkaita, friteerattua kanaa tai friteerattuja vihanneksia. Pistikö veden kielelle? Friteerauskeittimellä voit helposti friteerata kotona. Meiltä Cervera :lta löydät parhaat friteerauskeittimet juuri sinun tarpeisiin.
Omat sipsit
Sipsien valmistus friteerauskeittimellä on helppoa. Siivuta perunat nopeasti ja tehokkaasti mandoliinilla tai juustoraastimella. Voit myös tehdä juureslastuja porkkanoista, punajuurista, raitapunajuurista tai palsternakasta.
Friteerauskeittimen pitää olla noin 160 asteinen, kun upotat perunaviipaleet öljyyn. Älä laita liikaa perunaviipaleita kerralla. Lopputulos on paras, jos friteeraat muutaman kerrallaan. Kestää noin kolme minuuttia, että perunaviipaleista tulee rapeita. Anna niiden valua ja jäähtyä talouspaperin päällä ennen kuin suolaat ja mahdollisesti maustat ne.
Friteerausöljy
Friteeraukseen tarvitset öljyä, joka kestää kuumennusta. Friteeraukseen soveltuvat öljyt ovat kuumapuristettuja öljyjä. Kuumapuristettuja öljyjä ovat muun muassa rypsiöljy, maissiöljy, maapähkinäöljy ja auringonkukkaöljy. Toinen vaihtoehto on raffinoitu kookosöljy.
Markkinoilla on myös monia öljyjä, joita kutsutaan friteerausöljyiksi. Jos ostat sellaisen öljyn, tiedät sen sopivan hyvin friteeraukseen.
Kuinka monta kertaa voi öljyä käyttää?
Samaa öljyä voi käyttää useita kertoja, riippuen tietysti siitä, mitä olet friteerannut. Jos olet friteerannut jotain, joka antaa paljon makua. Jos haluat sitten paistaa jotain aivan muuta, voi olla syytä vaihtaa uuteen öljyyn.
Jotkut haluavat tyhjentää friteerauskeittimen käyttökertojen välillä ja säilyttää öljyn jääkaapissa. Se ei ole välttämätöntä ja on melko aika hankalaa. Öljyn voi jättää friteerauskeittimeen, jos friteerausten aikaväli ei ole liian pitkä.
Friteeraustaikina
Friteeraustaikinaa ei aina tarvita, mutta jos aiot friteerata tiettyä ruokaa, se on ensin upotettava friteeraustaikinaan. Friteeraustaikina koostuu usein maidosta, jauhoista, vedestä, vatkatusta munanvalkuaisesta ja joissain tapauksissa oluesta. Tietysti resepteissä on vaihtelua. Testaile, kunnes löydät taikinan, josta pidät eniten. Friteeraustaikina luo rapean kuoren raaka-aineen ympärille.
Friteeraa friteerauskeittimellä
- Täytä friteerauskeitin öljyllä.
- Kuumenna öljy 150–180 asteen lämpötilaan. Testaa, onko friteerauskeitin käyttövalmis. Laita sinne pala valkoista leipää. Jos leipäpala muuttuu kullanruskeaksi noin 1 minuutin kuluttua, friteerauskeitin on käyttövalmis.
- Jos käytät friteeraustaikinaa, kasta raaka-aineet taikinaan ennen kuin upotat ne öljyyn.
- Friteeraa, kunnes raaka-aineet ovat saaneet kauniin värin.
Ilmafriteeraus
Ilmafriteerauskeitimellä voit friteerata ilman öljyä. Ilmafriteerauskeitin Air Fryer voidaan kuvata öljyttömäksi friteerauskeittimeksi. Ilmafriteerauskeittimet friteeraavat ilmalla tai hyvin pienellä öljymäärällä. Jos haluat vaihdella terveellisempään vaihtoehtoon, on ilmafriteerauskeitin täydellinen vaihtoehto sinulle.