Resepti: Johanna Cryer4 isoa paahtoleipää1 kurkku280 g kuorittuja katkarapuja 1,5 dl ranskankermaa 1,5 dl majoneesia1 pieni punasipuli 1-2 rkl mätiä1 tl sambal oelekSuolaa ja mustapippuria
Valmistus: KatkaraputäyteVoileipäkakku:
Voileipäkakku katkaraputäytteellä
Ainekset:
Resepti: Johanna Cryer
4 isoa paahtoleipää
1 kurkku
280 g kuorittuja katkarapuja
1,5 dl ranskankermaa
1,5 dl majoneesia
1 pieni punasipuli
1-2 rkl mätiä
1 tl sambal oelek
Suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Katkaraputäyte:
1. Hienonna sipuli ja leikkaa katkaravut pienemmiksi paloiksi.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita seos jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
1. Hienonna sipuli ja leikkaa katkaravut pienemmiksi paloiksi.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita seos jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Voileipäkakku:
1. Leikkaa ohuelti leipäpalojen reunat pois, tai käytä pyöreää muottia saadaksesi pyöreitä leipäpaloja.
2. Levitä jokaisen leipäkerroksen päälle katkaraputäytettä, paitsi kannen päälle.
3. Kuorruta leipäkakku majoneesilla.
4. Valmista kurkkukoristeet leikkaamalla kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Leikkaa myös ohuita kurkkuviipaleita mandoliinilla.
5. Viimeistele leipäkakku tillillä, mädillä ja parilla katkaravulla.
1. Leikkaa ohuelti leipäpalojen reunat pois, tai käytä pyöreää muottia saadaksesi pyöreitä leipäpaloja.
2. Levitä jokaisen leipäkerroksen päälle katkaraputäytettä, paitsi kannen päälle.
3. Kuorruta leipäkakku majoneesilla.
4. Valmista kurkkukoristeet leikkaamalla kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Leikkaa myös ohuita kurkkuviipaleita mandoliinilla.
5. Viimeistele leipäkakku tillillä, mädillä ja parilla katkaravulla.