Resepti: Johanna Cryer4 viipaletta paahtoleipääVegaanista majoneesiaHerneenversojaTuoreita yrttejäParsaaKurkkuaPuolikas chiliPuolikas tomaatti2 avokadoa2 tl limetinmehua1 valkosipulinkynsi0,75 tl suolaa2 rkl oliiviöljyäHienonnettua korianteriaMustapippuria
Valmistus:Avokadosose2. Halkaise avokado, kuutioi avokado kuoreensa ja koverra palat lusikalla kuoresta.3. Lisää limettimehu ja chili kulhoon avokadon ja tomaattien kanssa. Sekoita.4. Raasta joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla.5. Hienonna korianteri ja lisää avokadoseokseen oman maun mukaan. Sekoita seokseen vielä oliiviöljy.Voileipäkakku:2. Levitä jokaisen leipäkerroksen päälle avokadotäytettä, paitsi kannen päälle.3. Kuorruta leipäkakku vegaanisella majoneesilla.4. Suikaloi kurkku ja parsa kuorijalla. Rullaa niistä pieniä kukkia.5. Koristele voileipäkakku herneenversoilla, tuoreilla yrteillä, parsalla ja muilla suosikkivihanneksilla.
Vegaaninen voileipäkakku
Ainekset
Resepti: Johanna Cryer
4 viipaletta paahtoleipää
Vegaanista majoneesia
Herneenversoja
Tuoreita yrttejä
Parsaa
Kurkkua
Puolikas chili
Puolikas tomaatti
2 avokadoa
2 tl limetinmehua
1 valkosipulinkynsi
0,75 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Hienonnettua korianteria
Mustapippuria
Valmistus:
Avokadosose:
1. Hienonna chili ja poista tomaatin ydin.
1. Hienonna chili ja poista tomaatin ydin.
2. Halkaise avokado, kuutioi avokado kuoreensa ja koverra palat lusikalla kuoresta.
3. Lisää limettimehu ja chili kulhoon avokadon ja tomaattien kanssa. Sekoita.
4. Raasta joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Hienonna korianteri ja lisää avokadoseokseen oman maun mukaan. Sekoita seokseen vielä oliiviöljy.
Voileipäkakku:
1. Leikkaa ohuelti leipäpalojen reunat pois, tai käytä pyöreää muottia saadaksesi pyöreitä leipäpaloja.
1. Leikkaa ohuelti leipäpalojen reunat pois, tai käytä pyöreää muottia saadaksesi pyöreitä leipäpaloja.
2. Levitä jokaisen leipäkerroksen päälle avokadotäytettä, paitsi kannen päälle.
3. Kuorruta leipäkakku vegaanisella majoneesilla.
4. Suikaloi kurkku ja parsa kuorijalla. Rullaa niistä pieniä kukkia.
5. Koristele voileipäkakku herneenversoilla, tuoreilla yrteillä, parsalla ja muilla suosikkivihanneksilla.