Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Suosikit

Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Tähtipulla - sahrami ja hasselpähkinävoiPullataikina½-1 g sahramia½ rkl sitruunamehua75 g voita, huoneenlämpöistä25 g hiivaa3 dl maitoa (300g)1 dl sokeria (90g)6-8 dl vehnäjauhoja (300-420g) ½ tl suolaaTäyte100 g hasselpähkinävoitaSokeriliemi½ dl vettä (50g) ½ dl sokeria (50g)Koristelu1 rkl tomusokeria
Valmistus:1. Sekoita sahrami ja sitruunamehu, anna seistä. 2. Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää voi, sokeri, sahrami ja puolet jauhoista. Työstä yhteen. 3. Lisää loput jauhot suolan kanssa. Työstä taikinaa vähintään viisi minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa enemmän jauhoja. 4. Anna taikinan nousta 45 minuuttia. 5. Kiehauta vesi ja sekoita sokerin kanssa, sekoita kunnes sokeri on liuennut. 6. Vuoraa pelti leivinpaperilla. 7. Ota taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kolmeen yhtä suureen osaan. 8. Kauli yksi osa pyöreäksi, laita se pellille ja levitä puolet hasselpähkinävoista päälle. Kauli seuraava osa pyöreäksi,ja aseta ensimmäisen takinan päälle. Levitä loput voista. Kauli viimeinen osa ja laita se päälle kanneksi, kauli hieman yhteen. 9. Merkitse kakun keskikohta ja jaa 16 yhtä suureen osaan jättäen kolme senttiä keskeltä koskemattomaksi. 10. Ota kiinni kahden palan päistä ja käännä niitä samalla kahdesti tai kolmesti ulospäin ja purista päät kunnolla yhteen. Jatka samalla tavalla jälellä olevien palojen kanssa. 11. Anna tähtipullan kohota 45 minuuttia. 12. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 13. Paista tähteä uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes se on saanut väriä. 14. Voitele sokeriliemellä ja anna jäähtyä pellillä. Sihtaa tomusokeria päälle ennen tarjoilua.

Tähtipulla - sahrami ja hasselpähkinävoi

Lämmin tuoksu, kultainen sävy ja pehmeän mehevä rakenne - Kaunis sahramilla värjätty ja herkullisella hasselpähkinävoilla täytetty tähtipulla on joulun ehdoton herkku! Tähtipulla on sekä helppo että hauska valmistaa. Kokeile herkullista reseptiämme ja tuo kotiisi ihastuttavaa joulutunnelmaa. Resepti: Ankarsrum
Pullataikina
½-1 g sahramia
½ rkl sitruunamehua
75 g voita, huoneenlämpöistä
25 g hiivaa
3 dl maitoa (300g)
1 dl sokeria (90g)
6-8 dl vehnäjauhoja (300-420g)
½ tl suolaa

Täyte
100 g hasselpähkinävoita

Sokeriliemi
½ dl vettä (50g)
½ dl sokeria (50g)

Koristelu
1 rkl tomusokeria
Image

Valmistus:

1. Sekoita sahrami ja sitruunamehu, anna seistä.

2. Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää voi, sokeri, sahrami ja puolet jauhoista. Työstä yhteen.

3. Lisää loput jauhot suolan kanssa. Työstä taikinaa vähintään viisi minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa enemmän jauhoja.

4. Anna taikinan nousta 45 minuuttia.

5. Kiehauta vesi ja sekoita sokerin kanssa, sekoita kunnes sokeri on liuennut.

6. Vuoraa pelti leivinpaperilla.

7. Ota taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kolmeen yhtä suureen osaan.

8. Kauli yksi osa pyöreäksi, laita se pellille ja levitä puolet hasselpähkinävoista päälle. Kauli seuraava osa pyöreäksi,ja aseta ensimmäisen takinan päälle. Levitä loput voista. Kauli viimeinen osa ja laita se päälle kanneksi, kauli hieman yhteen.

9. Merkitse kakun keskikohta ja jaa 16 yhtä suureen osaan jättäen kolme senttiä keskeltä koskemattomaksi.

10. Ota kiinni kahden palan päistä ja käännä niitä samalla kahdesti tai kolmesti ulospäin ja purista päät kunnolla yhteen. Jatka samalla tavalla jälellä olevien palojen kanssa.

11. Anna tähtipullan kohota 45 minuuttia.

12. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

13. Paista tähteä uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes se on saanut väriä.

14. Voitele sokeriliemellä ja anna jäähtyä pellillä. Sihtaa tomusokeria päälle ennen tarjoilua.