PASTA400 g durumvehnäjauhoja4 kananmunaa (vastaa noin 240 g, punnitse tarkasti, jotta saat tasan 240 g)SIENIKASTIKE1 keltainen sipuli1 valkosipulinkynsi8 dl tuoreita sieniäVoita1 ½ dl kuivaa valkoviiniä2 ½ dl kermaaSuolaa PippuriaKarkeasti hienonnettua tuoretta persiljaaTuoretta babypinaattiaParmesaania
ValmistusPasta:
Sienipasta
Valmista herkullinen sienipasta kermaisen kastikkeen kera. Tämä helppo resepti tuo gourmet-tason nautinnon suoraan keittiöösi ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile, ja ihastu!
Ainekset
PASTA
400 g durumvehnäjauhoja
4 kananmunaa (vastaa noin 240 g, punnitse tarkasti, jotta saat tasan 240 g)
SIENIKASTIKE
1 keltainen sipuli
1 valkosipulinkynsi
8 dl tuoreita sieniä
Voita
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 ½ dl kermaa
Suolaa
Pippuria
Karkeasti hienonnettua tuoretta persiljaa
Tuoretta babypinaattia
Parmesaania
Valmistus
Pasta:
1. Kaada jauhot pöydälle keoksi ja tee keskelle aukko. Riko kananmunat jauhojen keskelle.
2 Vispaa kananmunia haarukalla ja lisää vähitellen jauhoja kananmunien joukkoon.
3. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
4. Peitä taikina muovikelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Sienikastike:
5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sienet viipaleiksi.
6. Paista sipulia ja sieniä voissa paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää valkosipuli ja viini. Anna viinin kiehua kunnolla ja lisää sitten kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetki ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
6. Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää lopuksi kourallinen tai kaksi babypinaattia. Koristele persiljalla ja runsaalla parmesaanijuustolla.
1. Kaada jauhot pöydälle keoksi ja tee keskelle aukko. Riko kananmunat jauhojen keskelle.
2 Vispaa kananmunia haarukalla ja lisää vähitellen jauhoja kananmunien joukkoon.
3. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
4. Peitä taikina muovikelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Sienikastike:
5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sienet viipaleiksi.
6. Paista sipulia ja sieniä voissa paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää valkosipuli ja viini. Anna viinin kiehua kunnolla ja lisää sitten kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetki ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
6. Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää lopuksi kourallinen tai kaksi babypinaattia. Koristele persiljalla ja runsaalla parmesaanijuustolla.