Noin 12 palaa150 g voita4 kananmunaa4 dl sokeria1 tl vaniljasokeria5 rkl kaakaojauhetta2 dl vehnäjauhojaRipaus suolaa200 g karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)KORISTELU 1/2 purkkia karamellisoitua kondensoitua maitoa (n. 200 g)Hieman kermavaahtoaSuolapähkinöitä Dumle -toffeemakeisiaPieniä vaahtokarkkeja
Valmistus: 1. Kuumenna uuni 175 °C:een. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 22–24 cm).2. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa ja anna sen jäähtyä hieman.3. Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa.4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos munaseokseen.5. Lisää lopuksi sulatettu voi. Älä vatkaa, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.6. Kaada taikina tasaisesti irtopohjavuokaan ja levitä päälle karamellisoitu maito.7. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kypsä mutakakku on reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen. Se jähmettyy myös hieman jäähtyessään.8. Anna jäähtyneen kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.9. Valmista karamellikastike sekoittamalla kondensoitu maito kermavaahdon kanssa. Valuta kastike mutakakun päälle ja ripottele päälle suolapähkinöitä, dumlepaloja ja vaahtokarkkeja.
Rocky Road Mutakakku
Mutakakku Rocky Road -täytteellä on kahden herkullisen jälkiruoan upea yhdistelmä. Mutakakku on kunnon suosikki Suomessa sen tahmean ja suklaisen koostumuksensa ansiosta, kun taas Rocky Road on amerikkalainen klassikko, joka sisältää suklaata, vaahtokarkkeja ja pähkinöitä. Tässä reseptissä yhdistyvät kahden maailman parhaat puolet. Kokeile tätä herkullista jälkiruokaa viikonloppuna - lupaamme, että et tule pettymään!
Ainekset
Noin 12 palaa
150 g voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
200 g karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)
KORISTELU
1/2 purkkia karamellisoitua kondensoitua maitoa (n. 200 g)
Hieman kermavaahtoa
Suolapähkinöitä
Dumle -toffeemakeisia
Pieniä vaahtokarkkeja
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 175 °C:een. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 22–24 cm).
2. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa ja anna sen jäähtyä hieman.
3. Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos munaseokseen.
5. Lisää lopuksi sulatettu voi. Älä vatkaa, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
6. Kaada taikina tasaisesti irtopohjavuokaan ja levitä päälle karamellisoitu maito.
7. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kypsä mutakakku on reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen. Se jähmettyy myös hieman jäähtyessään.
8. Anna jäähtyneen kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
9. Valmista karamellikastike sekoittamalla kondensoitu maito kermavaahdon kanssa. Valuta kastike mutakakun päälle ja ripottele päälle suolapähkinöitä, dumlepaloja ja vaahtokarkkeja.