Suosikit
Piparminttu panna cotta4-6 annosta8 dl kermaa4 liivatelehteä8 rkl sokeria2 vaniljatankoa4 piparminttukarkkia
ValmistusPiparminttu panna cotta

Piparminttu panna cotta

Piparminttu panna cotta on täydellinen joulujälkiruoka, joka luo juhlapöytään herkullisen ja juhlavan tunnelman. Täyteläisen kermainen, vaniljalla ja piparmintulla maustettu panna cotta tekee vaikutuksen niin perheen kuin vieraiden keskuudessa. Tämä helppo jälkiruoka valmistuu kädenkäänteessä ja sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.
Piparminttu panna cotta cocktaillaseissa
Ainekset
4-6 annosta

8 dl kermaa
4 liivatelehteä
8 rkl sokeria
2 vaniljatankoa
4 piparminttukarkkia

Valmistus

Piparminttu panna cotta
1. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Murskaa 1 piparminttukarkki morttelissa.
3. Leikkaa vaniljatanko auki. Kaavi siemenet pois ja laita sekä siemenet että vaniljatanko kattilaan.
4. Sekoita 4 dl kermaa ja 3 rkl sokeria kattilassa vaniljatangon kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
5. Alenna lämpöä ja lisää murskatut piparminttukarkit. Sekoita, kunnes ne ovat sulaneet ja sekoittuneet kunnolla kerman kanssa.
6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kerma-seokseen. Sekoita, kunnes ne ovat täysin sulaneet.
7. Kaada seos tarjoilulaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.


Vanilja panna cotta
1. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Leikkaa vaniljatanko auki. Kaavi siemenet pois ja laita sekä siemenet että vaniljatanko kattilaan.
3. Sekoita 4 dl kermaa ja 3 rkl sokeria kattilassa vaniljatangon kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
4. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kerma-seokseen. Sekoita, kunnes ne ovat täysin sulaneet.
5. Anna pannacotan jäähtyä kunnolla ennen kuin kaadat sen polkkakarkkipannacotan päälle, joka on jo hyytynyt lasissa.
6. Laita lasit jääkaappiin ja anna hyytyä vielä 3 tuntia.
7. Kun pannacotta on hyytynyt, voit koristella sen esimerkiksi murskatuilla polkkakarkeilla.