KAKKU100 g voita1/2 dl kermaviiliä2 kpl kananmunaa2 dl sokeria3 dl vehnäjauhoja2 tl kanelia1 1/2 tl inkivääriä1 1/2 tl neilikkaa2 tl leivinjauhetta tai 1 tl ruokasoodaaKUORRUTE200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia (ei kevytversiota)2 dl tomusokeria2 tl vaniljasokeria50 g voita
Valmistus: 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sulata voi, lisää kermaviili ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran kakkuvuoka.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää voiseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
4. Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa, kunnes seos on sileää, ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
5. Koristele kakku mielesi mukaan – puolukat sopivat koristeluun hyvin.
Pehmeä piparkakku
Pehmeä piparkakku on jouluinen klassikko, joka hurmaa pehmeällä koostumuksellaan ja täyteläisillä mausteilla. Tämä maistuva joulukakku syntyy kanelin, neilikkan ja inkiväärin lämpimistä sävyistä, ja sen pinnalle levitettävä tuorejuustokuorrute tuo ihanan raikkaan vivahteen. Pehmeä piparkakku sopii mainiosti joulun ajan kahvipöytään, juhlapöydän keskipisteeksi tai glögin rinnalle tarjottavaksi.
Ainekset
KAKKU
100 g voita
1/2 dl kermaviiliä
2 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 1/2 tl inkivääriä
1 1/2 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl ruokasoodaa
KUORRUTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia (ei kevytversiota)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g voita
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sulata voi, lisää kermaviili ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran kakkuvuoka.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää voiseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
4. Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa, kunnes seos on sileää, ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
5. Koristele kakku mielesi mukaan – puolukat sopivat koristeluun hyvin.
2. Sulata voi, lisää kermaviili ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran kakkuvuoka.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää voiseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
4. Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa, kunnes seos on sileää, ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
5. Koristele kakku mielesi mukaan – puolukat sopivat koristeluun hyvin.