Resepti: Johanna CryerAinekset1 keltainen sipuli 1 paketti pancettaa, 160 g2 rkl voita 2 rkl jauhoja1 litra maitoa150 g raastettua kypsytettyä juustoa kastikkeeseen150 g juustoa mac & cheesen päälle ripoteltavaksiSuolaa ja pippuriaTuoretta timjamia ja salviaa (kuivattu käy myös)Korppujauhoja (tai pankoa)500 g Campanelle-pastaa (tai makaroneja)
Valmistus1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
3. Hienonna sipuli ja paista se pancettapalojen kanssa, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pancetta saanut väriä.
4. Lisää voi pannulle. Kun voi on sulanut, sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä minuutin ajan.
5. Kaada maito pannulle vähitellen, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sileää ja halutun paksuista.
6. Sekoita 150 g raastettua juustoa kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan pastan keitinvettä, jos kastike on liian paksua.
7. Laita pasta uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele loput juustosta, korppujauhot, timjami ja salvia pinnalle.
8. Paista uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin.
Pancetta Mac & Cheese
Kokeile herkullista Pancetta Mac & Cheese -reseptiä, jossa yhdistyvät täyteläinen juustokastike, rapea pancetta ja pasta. Tämä klassinen lohturuoka on täydellinen valinta juuston ja pancettan ystäville. Resepti on helppo valmistaa ja sopii niin arjen kuin juhlahetkienkin ruokapöytään.
Resepti: Johanna Cryer
Ainekset
1 keltainen sipuli
1 paketti pancettaa, 160 g
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
1 litra maitoa
150 g raastettua kypsytettyä juustoa kastikkeeseen
150 g juustoa mac & cheesen päälle ripoteltavaksi
Suolaa ja pippuria
Tuoretta timjamia ja salviaa (kuivattu käy myös)
Korppujauhoja (tai pankoa)
500 g Campanelle-pastaa (tai makaroneja)
Valmistus
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
3. Hienonna sipuli ja paista se pancettapalojen kanssa, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pancetta saanut väriä.
4. Lisää voi pannulle. Kun voi on sulanut, sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä minuutin ajan.
5. Kaada maito pannulle vähitellen, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sileää ja halutun paksuista.
6. Sekoita 150 g raastettua juustoa kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan pastan keitinvettä, jos kastike on liian paksua.
7. Laita pasta uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele loput juustosta, korppujauhot, timjami ja salvia pinnalle.
8. Paista uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
3. Hienonna sipuli ja paista se pancettapalojen kanssa, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pancetta saanut väriä.
4. Lisää voi pannulle. Kun voi on sulanut, sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä minuutin ajan.
5. Kaada maito pannulle vähitellen, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sileää ja halutun paksuista.
6. Sekoita 150 g raastettua juustoa kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan pastan keitinvettä, jos kastike on liian paksua.
7. Laita pasta uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele loput juustosta, korppujauhot, timjami ja salvia pinnalle.
8. Paista uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin.