KAKKUPOHJA2 kananmunaa180 g vaaleaa muscovadosokeria120 g vehnäjauhoja1 tl vaniljasokeria1 tl kanelia1 tl jauhettua inkivääriä2 mm vaniljajauhetta1 tl ruokasooda 1 tl leivinjauhetta 50 g rypsiöljyä (o,5 dl) 100 g hienoksi raastettua porkkanaaTÄYTE50 g huonelämpöistä voita60 g tomusokeria (1 dl) 2 tl vaniljasokeria1 mm vaniljajauhetta300 g kylmää maustamatonta tuorejuustoa1 tl hienoksi raastettua limen kuortaSITRUUNAJUUSTOKAKKU250 g mascarponea1 purkki kondensoitua maitoa (397 g) 1 dl sitruunatahnaa1 mm vaniljajauhetta2 tl vaniljasokeria 5 dl kermaa2 ripausta suolaa 1 pieni sitruuna (kuori ja mehu)4 kpl liivatelehteä KORISTELU "LINNUNPESÄ" Lasinuudeleita Suklaata, esim. Ruby suklaata, jolla saat pesästä vaaleanpunaisenSuklaamuniaTuoreita marjojaOrvokkeja
KääretorttuKääretortun täyteTuorejuustotäyte2. Vatkaa mascarpone, kondensoitu maito, sitruunatahna, vaniljasokeri ja vaniljajauhe sähkövatkaimella.3. Lisää kerma ja vatkaa vielä pari minuuttia.4. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja hienoksi raastettu sitruunankuori, sekä kaksi ripausta suolaa.5. Poista liivatelehdet vedestä ja sulata ne mikroaaltouunissa noin 20-30 sekuntia. Ota muutama ruokalusikallinen juustokakku-täytettä ja sekoita se sulatettuun liivateseokseen. Kaada liivateseos juustokakku-täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.6. Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja aseta viimeiset torttuviipaleet täytteen päälle. Anna tortun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen koristelua.7. Kumoa Charlotte Royale- kakku tarjoiluvadille ja koristele se linnunpesällä ja muilla koristeilla, esim suklaamunilla, tuoreilla marjoilla ja orvokeilla.Linnunpesä
Pääsiäiskakku - Charlotte Royale
Charlotte royale on kääretorttuviipaleilla päällystetty mehevä kakku, jossa yhdistyy kaksi eri jälkiruokaa. Tässä reseptissä yhdistyvät porkkanakakun makuinen kääretorttupohja, herkullinen tuorejuustotäyte ja sitruunainen juustokakkutäyte. Charlotte royale kruunaa taatusti kaikki kahvipöydät!
Ainekset
KAKKUPOHJA
2 kananmunaa
180 g vaaleaa muscovadosokeria
120 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 mm vaniljajauhetta
1 tl ruokasooda
1 tl leivinjauhetta
50 g rypsiöljyä (o,5 dl)
100 g hienoksi raastettua porkkanaa
TÄYTE
50 g huonelämpöistä voita
60 g tomusokeria (1 dl)
2 tl vaniljasokeria
1 mm vaniljajauhetta
300 g kylmää maustamatonta tuorejuustoa
1 tl hienoksi raastettua limen kuorta
SITRUUNAJUUSTOKAKKU
250 g mascarponea
1 purkki kondensoitua maitoa (397 g)
1 dl sitruunatahnaa
1 mm vaniljajauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 dl kermaa
2 ripausta suolaa
1 pieni sitruuna (kuori ja mehu)
4 kpl liivatelehteä
KORISTELU "LINNUNPESÄ"
Lasinuudeleita
Suklaata, esim. Ruby suklaata, jolla saat pesästä vaaleanpunaisen
Suklaamunia
Tuoreita marjoja
Orvokkeja
Kääretorttu
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti käännellen.
4. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste ja öljy taikinan joukkoon.
5. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
6. Paista kääretorttu 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia.
7. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti käännellen.
4. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste ja öljy taikinan joukkoon.
5. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
6. Paista kääretorttu 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia.
7. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Kääretortun täyte
1. Vatkaa voita noin 2-3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, vaniljajauhe ja vatkaa vielä muutama minuutti.
3. Kääntele joukkoon tuorejuusto ja hienoksi raastettu limen kuori. Vatkaa täyte tasaiseksi. Älä vatkaa liikaa!
4. Levitä ohut kerros täytettä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle.
5. Laita kääretorttu pakastimeen hetkeksi ja leikkaa sitten noin 1 cm paksuisia viipaleita.
6. Vuoraa 2 litran kulho muovikelmulla, sitten kääretorttuviipaleilla.
7. Aseta kulho pakastimeen siksi aikaa kun valmistat juustokakku-täytteen.
1. Vatkaa voita noin 2-3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, vaniljajauhe ja vatkaa vielä muutama minuutti.
3. Kääntele joukkoon tuorejuusto ja hienoksi raastettu limen kuori. Vatkaa täyte tasaiseksi. Älä vatkaa liikaa!
4. Levitä ohut kerros täytettä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle.
5. Laita kääretorttu pakastimeen hetkeksi ja leikkaa sitten noin 1 cm paksuisia viipaleita.
6. Vuoraa 2 litran kulho muovikelmulla, sitten kääretorttuviipaleilla.
7. Aseta kulho pakastimeen siksi aikaa kun valmistat juustokakku-täytteen.
Tuorejuustotäyte
1. Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
1. Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
2. Vatkaa mascarpone, kondensoitu maito, sitruunatahna, vaniljasokeri ja vaniljajauhe sähkövatkaimella.
3. Lisää kerma ja vatkaa vielä pari minuuttia.
4. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja hienoksi raastettu sitruunankuori, sekä kaksi ripausta suolaa.
5. Poista liivatelehdet vedestä ja sulata ne mikroaaltouunissa noin 20-30 sekuntia. Ota muutama ruokalusikallinen juustokakku-täytettä ja sekoita se sulatettuun liivateseokseen. Kaada liivateseos juustokakku-täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja aseta viimeiset torttuviipaleet täytteen päälle. Anna tortun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen koristelua.
7. Kumoa Charlotte Royale- kakku tarjoiluvadille ja koristele se linnunpesällä ja muilla koristeilla, esim suklaamunilla, tuoreilla marjoilla ja orvokeilla.
Linnunpesä
1. Vuoraa pari kulhoa tai lasia muovikelmulla.
2. Riko lasinuudelit ja kasta ne sulatettuun suklaaseen.
3. Muotoile ne linnunpesän muotoiseksi ja aseta ne lasiin/kulhoon.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa.
1. Vuoraa pari kulhoa tai lasia muovikelmulla.
2. Riko lasinuudelit ja kasta ne sulatettuun suklaaseen.
3. Muotoile ne linnunpesän muotoiseksi ja aseta ne lasiin/kulhoon.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa.