100g manteleita150g hasselpähkinöitä½ dl vettä1 ½ dl sokeria
Paahdetut mantelit & hasselpähkinät
Paahdetut mantelit & hasselpähkinät ovat täydellinen yhdistelmä, joka tarjoaa sekä makua että ravinteita. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se sopii loistavasti niin joulupöytään kuin arki-iltoihin. Resepti: Johanna Cryer
100g manteleita
150g hasselpähkinöitä
½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
Valmistus
1. Paahda mantelit ja hasselpähkinät kuivassa, kuumassa paistinpannussa. Keitä sokeri ja vesi kattilassa.
2. Lisää mantelit ja hasselpähkinät ja keitä, koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri kristalloituu pähkinöiden pinnalle.
3. Ota kattila pois liedeltä ja kaada mantelit leivinpaperille. Erottele ne varovasti. Anna jäähtyä.
2. Lisää mantelit ja hasselpähkinät ja keitä, koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri kristalloituu pähkinöiden pinnalle.
3. Ota kattila pois liedeltä ja kaada mantelit leivinpaperille. Erottele ne varovasti. Anna jäähtyä.