Loppukesän omenakakku
Tervetuloa nauttimaan syksyn herkullisimmasta leivonnaisesta! Tämä omanakakku on ihanan mehevä ja täynnä makua. Helppo valmistaa ja takuuvarmasti maistuva, tämä kakku kruunaa niin arjen kahvihetket kuin juhlahetketkin. Leivo ja ihastu!
Ainekset:
3-4 omenaa, kuorittuna ja viipaloituna
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Kanelia ja sokeria ripoteltavaksi päälle
Valmistus:
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhoita vuoka.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri erillisessä kulhossa.
5. Sekoita jauhoseos munaseokseen vuorotellen maidon kanssa.
6. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin.
7. Kaada taikina vuokaan ja upota omenanviipaleet taikinan sisään.
8. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
9. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
2. Voitele ja jauhoita vuoka.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri erillisessä kulhossa.
5. Sekoita jauhoseos munaseokseen vuorotellen maidon kanssa.
6. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin.
7. Kaada taikina vuokaan ja upota omenanviipaleet taikinan sisään.
8. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
9. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.