Resepti: Köket.se
4 annostaNAUDAN SISÄFILEE800 g sisäfileetäVoita paistamiseen2 valkosipulinkynttä2 oksaa rosmariiniaSuolaaPippuriaBEARNAISEKASTIKE500 g voita2 valkosipulinkynttä1 dl vettä2 rkl valkoviinietikkaa2 salottisipulia2 rkl rakuunaa5 keltuaistaSuolaa Pippuria PAAHDETUT PERUNAT 1 kg uuden sadon perunoita2 rkl oliiviöljyäSormisuolaaVIHREÄT PAVUT 150 g vihreitä papuja OliiviöljyäSormisuolaaValmistus: Bearnaisekastike 2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli veitsellä.3. Keitä vesi, valkoviinietikka, sipuli, valkosipuli ja rakuuna kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi mausteliemi ja anna jäähtyä.4. Vatkaa keltuaiset ja mausteliemi valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi hiljaa poreilevan vesihauteen päällä.5. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.Uunipaahdetut perunat7. Pese perunat ja leikkaa ne 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kaada perunat uunivuokaan ja kääntele ne oliiviöljyssä. Paahda perunat uunin keskitasolla 20-30 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet sisältä. Ripottele päälle sormisuolaa.Naudan sisäfilee9. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta.10. Kuumenna voi paistinpannulla. Laita liha paistinpannuun ja lisää rosmariini ja valkosipulinkynnet. Paista liha korkealla lämmöllä, kunnes liha on saanut kauniin ruskean värin. Mausta suolalla ja pippurilla.11. Laita naudanliha uunivuokaan ja kypsennä uunissa, kunnes paistomittari näyttää 50-60 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon huilaamaan.Vihreät pavutHyvää ruokahalua!
Naudan sisäfilee ja paahdetut perunat bearnaisekastikkeella
Koe juhlallinen ateria tämän herkullisen reseptin kanssa, jossa yhdistyvät murea naudan sisäfilee, paahdetut perunat ja itsetehty béarnaisekastike. Tarjoile suosikki lisukkeidesi kanssa ja nauti ylellisestä ateriasta, joka tekee illallisestasi unohtumattoman.
Ainekset
4 annosta
NAUDAN SISÄFILEE
800 g sisäfileetä
Voita paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
Suolaa
Pippuria
BEARNAISEKASTIKE
500 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 salottisipulia
2 rkl rakuunaa
5 keltuaista
Suolaa
Pippuria
PAAHDETUT PERUNAT
1 kg uuden sadon perunoita
2 rkl oliiviöljyä
Sormisuolaa
VIHREÄT PAVUT
150 g vihreitä papuja
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Valmistus:
Bearnaisekastike
1. Sulata voi kattilassa.
1. Sulata voi kattilassa.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli veitsellä.
3. Keitä vesi, valkoviinietikka, sipuli, valkosipuli ja rakuuna kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi mausteliemi ja anna jäähtyä.
4. Vatkaa keltuaiset ja mausteliemi valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi hiljaa poreilevan vesihauteen päällä.
5. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Uunipaahdetut perunat
6. Kuumenna uuni 225 °C:een.
6. Kuumenna uuni 225 °C:een.
7. Pese perunat ja leikkaa ne 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kaada perunat uunivuokaan ja kääntele ne oliiviöljyssä. Paahda perunat uunin keskitasolla 20-30 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet sisältä. Ripottele päälle sormisuolaa.
Naudan sisäfilee
8. Kuumenna uuni 120 °C:een.
8. Kuumenna uuni 120 °C:een.
9. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta.
10. Kuumenna voi paistinpannulla. Laita liha paistinpannuun ja lisää rosmariini ja valkosipulinkynnet. Paista liha korkealla lämmöllä, kunnes liha on saanut kauniin ruskean värin. Mausta suolalla ja pippurilla.
11. Laita naudanliha uunivuokaan ja kypsennä uunissa, kunnes paistomittari näyttää 50-60 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon huilaamaan.
Vihreät pavut
12. Paista vihreät pavut oliiviöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta sormisuolalla.
12. Paista vihreät pavut oliiviöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta sormisuolalla.
Hyvää ruokahalua!
Resepti: Köket.se