Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Suosikit

Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Luciapullat (Lussekatter)noin 30 pullaaTAIKINA50 g hiivaa100 g voita5 dl maitoa1,5 dl sokeria2 pss sahramia250 g rahkaa0,5 tl suolaa17 dl vehnäjauhojaKORISTELU1 kananmunaRusinoita
Valmistus1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada seos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. 2. Lisää rahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä noin 30 minuuttia. 3. Jaa taikina 30 osaan. Pyörittele ja muotoile taikinapalat luciapulliksi. Paina rusina kummankin pään keskelle ja anna kohota peitettynä voidellulla pellillä. 4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele luciapullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä leivinliinan alla.

Luciapullat (Lussekatter)

Luciapullat, eli lussekatter, ovat suosittu herkku erityisesti Lucian päivänä 13. joulukuuta. Nämä kauniin keltaiset pullat, jotka saavat värinsä ja arominsa sahramista, täydentävät joulun ajan herkutteluhetket. Näillä ohjeilla leivot perinteiset, pehmeät ja kauniit luciapullat, jotka ovat ilo niin perheen kuin ystävien joulupöydässä!
Lussekatter med russin
Ainekset
noin 30 pullaa

TAIKINA
50 g hiivaa
100 g voita
5 dl maitoa
1,5 dl sokeria
2 pss sahramia
250 g rahkaa
0,5 tl suolaa
17 dl vehnäjauhoja

KORISTELU
1 kananmuna
Rusinoita

Valmistus

1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada seos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

2. Lisää rahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

3. Jaa taikina 30 osaan. Pyörittele ja muotoile taikinapalat luciapulliksi. Paina rusina kummankin pään keskelle ja anna kohota peitettynä voidellulla pellillä.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele luciapullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä leivinliinan alla.