Noin 45 kpl 50 g tuoretta hiivaa 5 dl huoneenlämpöistä maitoa150 g huoneenlämpöistä voita2 dl sokeria2 tl kardemummaa2 tl kaneliaNoin 10-13 dl vehnäjauhoja1/2 tl suolaaTÄYTE100 g voita1 dl fariinisokeria3 rkl kaneliaVOITELU1 kananmunaKORISTELURaesokeria
Valmistus: 1. Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää hieman maitoa, kunnes hiiva liukenee. Lisää loput maidosta.
2. Lisää sokeri, kardemumma, kaneli, suola, voi ja suurin osa jauhoista. Säästä hieman jauhoja vaivaamiseen. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee kiinteä ja kimmoisa, ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
3. Täytteen aika! Sekoita voi, fariinisokeri ja kaneli. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivonta-alustalla ja jaa se kahteen osaan. Kauli jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle. Rullaa taikina ja leikkaa paloja tai leikkaa suikaleita, jotka voit kiertää kauniiksi pulliksi. Anna kohota leivinliinan alla vielä noin 30 minuuttia.
4. Kuumenna uuni 250 °C. Vatkaa kananmuna kevyesti ja voitele pullat. Ripottele päälle raesokeria. Paista korvapuustit uunin keskitasolla noin 8–10 minuuttia.
5. Ota pullat uunista ja anna niiden jäähtyä ritilällä. Nauti!
Korvapuustit
Korvapuustit ovat perinteistä herkkua, jotka löytyvät useimmista kahvipöydistä. Meidän reseptillä teet mehevimmät korvapuustit helposti. Kanelin, kardemumman ja fariinisokerin täyteläiset maut yhdistyvät täydellisesti mehevään taikinaan. Täydellinen valinta niin arjen kahvihetkeen kuin juhlavampiin tilaisuuksiin!
Ainekset
Noin 45 kpl
50 g tuoretta hiivaa
5 dl huoneenlämpöistä maitoa
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
Noin 10-13 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
TÄYTE
100 g voita
1 dl fariinisokeria
3 rkl kanelia
VOITELU
1 kananmuna
KORISTELU
Raesokeria
Valmistus:
1. Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää hieman maitoa, kunnes hiiva liukenee. Lisää loput maidosta.
2. Lisää sokeri, kardemumma, kaneli, suola, voi ja suurin osa jauhoista. Säästä hieman jauhoja vaivaamiseen. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee kiinteä ja kimmoisa, ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
3. Täytteen aika! Sekoita voi, fariinisokeri ja kaneli. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivonta-alustalla ja jaa se kahteen osaan. Kauli jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle. Rullaa taikina ja leikkaa paloja tai leikkaa suikaleita, jotka voit kiertää kauniiksi pulliksi. Anna kohota leivinliinan alla vielä noin 30 minuuttia.
4. Kuumenna uuni 250 °C. Vatkaa kananmuna kevyesti ja voitele pullat. Ripottele päälle raesokeria. Paista korvapuustit uunin keskitasolla noin 8–10 minuuttia.
5. Ota pullat uunista ja anna niiden jäähtyä ritilällä. Nauti!
2. Lisää sokeri, kardemumma, kaneli, suola, voi ja suurin osa jauhoista. Säästä hieman jauhoja vaivaamiseen. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee kiinteä ja kimmoisa, ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
3. Täytteen aika! Sekoita voi, fariinisokeri ja kaneli. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivonta-alustalla ja jaa se kahteen osaan. Kauli jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle. Rullaa taikina ja leikkaa paloja tai leikkaa suikaleita, jotka voit kiertää kauniiksi pulliksi. Anna kohota leivinliinan alla vielä noin 30 minuuttia.
4. Kuumenna uuni 250 °C. Vatkaa kananmuna kevyesti ja voitele pullat. Ripottele päälle raesokeria. Paista korvapuustit uunin keskitasolla noin 8–10 minuuttia.
5. Ota pullat uunista ja anna niiden jäähtyä ritilällä. Nauti!