Noin 15-20 annostaKAKKUPOHJA250 g voita 3 ½ dl sokeria1 1/3 dl vaaleaa siirappia5 huoneenlämpöistä kananmunaa3 1/4 dl maitoa8 ½ dl vehnäjauhoja1 ½ tl vaniljasokeria1 tl leivinjauhetta 1 tl merisuolaa VANILJA- JA MARENKIKREEMI300 g huoneenlämpöistä voita2 tl vaniljasokeria3 valkuaista½ sitruunaa (mehu)2 ½ dl sokeriaPinkki elintarvikeväriKORISTELUKukkia MarjojaMarenkeja
Valmistus: Kakkupohja
Vanilja- ja marenkikreemiVINKKI!
Kesäkakku
Kesäkakku on herkullinen ja värikäs luomus, joka kruunaa kaikki kesän kahvipöydät. Meheävä täytekakku sisältää mehukkaan vaniljapohjan, täytelläisen vanilja-marenkikreemin ja kermakuorrutuksen. Tutustu reseptiin ja luo silmiä hivelevä kesäkakku!
Ainekset
Noin 15-20 annosta
KAKKUPOHJA
250 g voita
3 ½ dl sokeria
1 1/3 dl vaaleaa siirappia
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 1/4 dl maitoa
8 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl merisuolaa
VANILJA- JA MARENKIKREEMI
300 g huoneenlämpöistä voita
2 tl vaniljasokeria
3 valkuaista
½ sitruunaa (mehu)
2 ½ dl sokeria
Pinkki elintarvikeväri
KORISTELU
Kukkia
Marjoja
Marenkeja
Valmistus:
Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 °C:een.
2. Vatkaa voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää munat ja maito koko ajan sekoittaen.
4. Siivilöi kaikki kuivat ainekset ja kääntele ne varovasti taikinaan.
5. Voitele pyöreä kakkuvuoka (⌀ 15-20 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 45-60 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.
1. Kuumenna uuni 175 °C:een.
2. Vatkaa voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää munat ja maito koko ajan sekoittaen.
4. Siivilöi kaikki kuivat ainekset ja kääntele ne varovasti taikinaan.
5. Voitele pyöreä kakkuvuoka (⌀ 15-20 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 45-60 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Vanilja- ja marenkikreemi
6. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Kaada valkuaiset ja sitruunamehu ruostumattomaan teräskulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
8. Lisää sokeri vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten, kunnes marenkikreemi on kiinteä ja kiiltävä.
9. Poista kulho vesihauteesta, kun marenkikreemi on saavuttanut 30 astetta. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
10. Lisää vaahdotettu maito marenkiseokseen, koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes kreemi on ilmava.
11. Jaa kreemi kahteen osaan (2/3 ja 1/3). Lisää muutama tippa pinkkiä karamelliväriä 2/3 seokseen ja anna loput seoksesta olla valkoinen.
12. Jaa kakkupohja kolmeksi yhtä paksuksi levyksi. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy kakkuvadille, ja sivele päälle kerros vaaleanpunaista vanilja- ja marenkikreemiä. Aseta toinen kakkupohjalevy ja toista toimenpide. Aseta viimeinen kakkupohjalevy ja kuorruta kakku valkoisella vanilja- ja marenkikreemillä. Koristele kakku marjoilla, kukilla ja marengilla.
6. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Kaada valkuaiset ja sitruunamehu ruostumattomaan teräskulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
8. Lisää sokeri vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten, kunnes marenkikreemi on kiinteä ja kiiltävä.
9. Poista kulho vesihauteesta, kun marenkikreemi on saavuttanut 30 astetta. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
10. Lisää vaahdotettu maito marenkiseokseen, koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes kreemi on ilmava.
11. Jaa kreemi kahteen osaan (2/3 ja 1/3). Lisää muutama tippa pinkkiä karamelliväriä 2/3 seokseen ja anna loput seoksesta olla valkoinen.
12. Jaa kakkupohja kolmeksi yhtä paksuksi levyksi. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy kakkuvadille, ja sivele päälle kerros vaaleanpunaista vanilja- ja marenkikreemiä. Aseta toinen kakkupohjalevy ja toista toimenpide. Aseta viimeinen kakkupohjalevy ja kuorruta kakku valkoisella vanilja- ja marenkikreemillä. Koristele kakku marjoilla, kukilla ja marengilla.
VINKKI! Anna vuosikauden inspiroida kakun koristelua - valitse esimerkiksi sesongin kukat ja marjat.