KAKKUPOHJA3 kananmunaa 2 dl sokeria2 kpl raastettua karvasmantelia + muutama tippa karvasmanteliaromia50 g sulatettua voita1 dl maitoa1,5 dl vehnäjauhoja1,5 dl mantelijauhetta1,5 tl leivinjauhetta2 tl vaniljasokeriaKUORRUTUS400 g tuorejuustoa100 g voita2 dl tomusokeria1,5 dl sileää aprikoosihilloaKINUSKIKASTIKE1 dl kermaa1 dl sokeria1 dl vaaleaa siirappia 1 tl vaniljasokeria
Valmistus: 1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito.2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella.3. Yhdistä munaseos ja voisula. Sekoita joukkoon kaikki kuivat ainekset paitsi mantelit.4. Kaada taikina kolmeen pienempään vuokaan (16 cm) ja ripottele päälle hienonnetut mantelit. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kullanruskea. Anna kakun jäähtyä.5. Valmista karamellikastike. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ennen kuin lisäät joukkoon vaniljasokerin. Anna kastikkeen jäähtyä kokonaan.6. Valmista kuorrute. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Levitä kerros kuorrutetta jokaisen kakkulevyn väliin ja peitä sitten koko kakku samalla kuorrutteella.7. Valuta päälle karamellikastiketta ja anna kastikkeen valua kakun reunoja pitkin. Koristele kakku tuoreilla aprikooseilla, vihreillä lehdillä ja karhunvatukoilla.
Kesäinen kakku kinuskikastikkeella
Tämä taivaallinen luomus yhdistää kuohkean kakkupohjan, maukkaan kuorruksen ja herkullisen kinuskikastikkeen, joka saa makunystyrät riemuitsemaan. Erittäin helppo resepti, jolla luot täydellisen jälkiruoan kesän kaikkiin tilaisuuksiin. Tutustu reseptiin ja anna tämän upean kakun kruunata kaikki kesän kahvipöydät!
Ainekset
KAKKUPOHJA
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 kpl raastettua karvasmantelia + muutama tippa karvasmanteliaromia
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
KUORRUTUS
400 g tuorejuustoa
100 g voita
2 dl tomusokeria
1,5 dl sileää aprikoosihilloa
KINUSKIKASTIKE
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
Valmistus:
1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella.
3. Yhdistä munaseos ja voisula. Sekoita joukkoon kaikki kuivat ainekset paitsi mantelit.
4. Kaada taikina kolmeen pienempään vuokaan (16 cm) ja ripottele päälle hienonnetut mantelit. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kullanruskea. Anna kakun jäähtyä.
5. Valmista karamellikastike. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ennen kuin lisäät joukkoon vaniljasokerin. Anna kastikkeen jäähtyä kokonaan.
6. Valmista kuorrute. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Levitä kerros kuorrutetta jokaisen kakkulevyn väliin ja peitä sitten koko kakku samalla kuorrutteella.
7. Valuta päälle karamellikastiketta ja anna kastikkeen valua kakun reunoja pitkin. Koristele kakku tuoreilla aprikooseilla, vihreillä lehdillä ja karhunvatukoilla.