130 g tapionherkkusieniä100 g keltaista sipulia100 g kantarelleja120 g risottoriisiä50 ml punaista viiniä700 ml lihalientä30 g voita50 g parmesaaniaPersiljaa
Valmistus: 1. Pilko tapionherkkusienet ja sipuli pieniksi paloiksi. Paista kuumalla paistinpannulla. Pilko sitten kantarellit hieman suuremmiksi paloiksi ja lisää ne pannulle. Paista kaikkea keskilämmöllä noin kahdeksan minuuttia.
2. Kun sienet ja sipuli on saanut hieman väriä, lisää riisi ja anna sen paistua hetki. Lisää sitten 50 g punaviiniä ja anna sen vähentyä.
3. Kuumenna liemi kattilassa. Ota esiin kauha ja lisää lientä pannulle, kauhallinen kerrallaan. Anna sen vähentyä hitaasti ja lisää enemmän lientä tarvittaessa. Seuraa risottopaketin ohjeita, tarkista huolellisesti, ettei pannulla ole liikaa lientä, ja varmista, että risotto on kermaista. Maista aina välillä, kunnes riisi on kypsää.
4. Kun riisi on valmis, sammuta liesi ja lisää voi, persilja ja parmesaani.
5. Tarjoile heti!
Kantarellirisotto
Valmista syksyinen kantarellirisotto, joka vie makunystyrät metsän syvyyksiin! Tämä täyteläinen ja kermaisen samettinen risotto valmistuu helposti, ja se hurmaa niin perheen kuin ystävienkin! Se on siksi täydellinen valinta niin arkeen kuin juhlaankin.
Ainekset:
130 g tapionherkkusieniä
100 g keltaista sipulia
100 g kantarelleja
120 g risottoriisiä
50 ml punaista viiniä
700 ml lihalientä
30 g voita
50 g parmesaania
Persiljaa
Valmistus:
1. Pilko tapionherkkusienet ja sipuli pieniksi paloiksi. Paista kuumalla paistinpannulla. Pilko sitten kantarellit hieman suuremmiksi paloiksi ja lisää ne pannulle. Paista kaikkea keskilämmöllä noin kahdeksan minuuttia.
2. Kun sienet ja sipuli on saanut hieman väriä, lisää riisi ja anna sen paistua hetki. Lisää sitten 50 g punaviiniä ja anna sen vähentyä.
3. Kuumenna liemi kattilassa. Ota esiin kauha ja lisää lientä pannulle, kauhallinen kerrallaan. Anna sen vähentyä hitaasti ja lisää enemmän lientä tarvittaessa. Seuraa risottopaketin ohjeita, tarkista huolellisesti, ettei pannulla ole liikaa lientä, ja varmista, että risotto on kermaista. Maista aina välillä, kunnes riisi on kypsää.
4. Kun riisi on valmis, sammuta liesi ja lisää voi, persilja ja parmesaani.
5. Tarjoile heti!
2. Kun sienet ja sipuli on saanut hieman väriä, lisää riisi ja anna sen paistua hetki. Lisää sitten 50 g punaviiniä ja anna sen vähentyä.
3. Kuumenna liemi kattilassa. Ota esiin kauha ja lisää lientä pannulle, kauhallinen kerrallaan. Anna sen vähentyä hitaasti ja lisää enemmän lientä tarvittaessa. Seuraa risottopaketin ohjeita, tarkista huolellisesti, ettei pannulla ole liikaa lientä, ja varmista, että risotto on kermaista. Maista aina välillä, kunnes riisi on kypsää.
4. Kun riisi on valmis, sammuta liesi ja lisää voi, persilja ja parmesaani.
5. Tarjoile heti!