6-8 annosta600 g katkarapuja3 dl kermaa250 g majoneesia2 kpl punasipulia100 g kylmäsavulohta2 kpl 80 g mätiä1 kpl kauraleipä1 sitruuna2 kpl keitettyä kananmunaaTilliä
Valmistus Valmista katkaraputäyteValmista leipäkakku
Jouluinen voileipäkakku
Jouluinen voileipäkakku on täydellinen valinta joulupöytään! Se toimii erinomaisena alkupalana tai tarjoiltuna osana joulun juhlaruokaa. Yhdistä se glögin tai jouluisen juoman kanssa, ja nauti joulun tunnelmasta ystävien ja perheen kanssa.
Ainekset
6-8 annosta
600 g katkarapuja
3 dl kermaa
250 g majoneesia
2 kpl punasipulia
100 g kylmäsavulohta
2 kpl 80 g mätiä
1 kpl kauraleipä
1 sitruuna
2 kpl keitettyä kananmunaa
Tilliä
Valmistus
Valmista katkaraputäyte
1. Vispaa kerma kulhossa.
2. Lisää 250 g majoneesia, kun kerma on hieman paksuuntunut.
3. Ota 1/3 seoksesta kulhosta ja laita se erilliseen kulhoon yläkerrosta varten.
4. Pilko punasipuli ja tilli pieniksi paloiksi, lisää sitten sipuli kulhoon majoneesin ja kerman kanssa.
5. Kuori katkaravut ja lisää puolet katkaravuista kulhoon majoneesin, kerman ja punasipulin kanssa.
6. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu.
7. Lisää purkillinen turskanmätiä (80 g). Sekoita hyvin.
1. Vispaa kerma kulhossa.
2. Lisää 250 g majoneesia, kun kerma on hieman paksuuntunut.
3. Ota 1/3 seoksesta kulhosta ja laita se erilliseen kulhoon yläkerrosta varten.
4. Pilko punasipuli ja tilli pieniksi paloiksi, lisää sitten sipuli kulhoon majoneesin ja kerman kanssa.
5. Kuori katkaravut ja lisää puolet katkaravuista kulhoon majoneesin, kerman ja punasipulin kanssa.
6. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu.
7. Lisää purkillinen turskanmätiä (80 g). Sekoita hyvin.
Valmista leipäkakku
1. Murskaa puolet leivästä muruiksi ja laita vuoan pohjalle. Käytä mielellään irtopohjavuokaa, jotta kakku pysyy koossa. Purista leipämurut tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
2. Levitä paksu kerros katkaraputäytettä pohjan päälle. Tee se varovasti, jotta leivänmuruset eivät irtoa.
3. Murskaa loput kauraleivästä ja tee vielä toinen kerros. Lisää sitten erilliseen kulhoon laittamaasi majoneesi- ja kermaseosta.
4. Koristele lopuksi kakku keitetyillä kananmunilla, lohella, katkaravuilla, punasipulilla, turskanmädillä ja tillillä.
1. Murskaa puolet leivästä muruiksi ja laita vuoan pohjalle. Käytä mielellään irtopohjavuokaa, jotta kakku pysyy koossa. Purista leipämurut tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
2. Levitä paksu kerros katkaraputäytettä pohjan päälle. Tee se varovasti, jotta leivänmuruset eivät irtoa.
3. Murskaa loput kauraleivästä ja tee vielä toinen kerros. Lisää sitten erilliseen kulhoon laittamaasi majoneesi- ja kermaseosta.
4. Koristele lopuksi kakku keitetyillä kananmunilla, lohella, katkaravuilla, punasipulilla, turskanmädillä ja tillillä.