
Valmistusohjeet:1. Kiehauta vesi, voi, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista kattilassa keskilämmöllä, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Laita taikina kulhoon ja anna jäähtyä muutama minuutti. Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikina on sileää.2. Taikina turpoaa paistettaessa, joten valitse hieman pienempi pursotinosa, noin ½ cm leveä. Täytä pursotinpussi taikinalla. Jos haluat valmistella taikinan etukäteen, voit säilyttää pussia jääkaapissa, niin taikina säilyy hyvin muutaman päivän.3. Sekoita kaneli ja sokeri lautaselle. Kuumenna öljy noin 180 asteeseen. Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, öljy on valmista, kun taikinapallo uppoaa räiskyen pohjaan ja nousee heti takaisin pintaan. Pursota taikinasta noin 15 cm pitkiä taikinatankoja, leikkaa saksilla ja paista kullanruskeiksi. Käännä munkkitangot noin 2 minuutin jälkeen. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle ja kääntele ne lämpimänä kanelisokerissa. Valmista!
Churros
Churros on suosittu espanjalainen leivonnainen, jota usein tarjoillaan aamiaisena tai jälkiruokana. Churros -taikina pursotetaan pitkinä taiknatankoina ja uppopaistetaan kuumassa öljyssä, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Perinteisesti churrokset tarjoillaan kaneli-sokeripinnan ja suklaakastikkeen kanssa.
Kokeile meidän herkullista churros -reseptiä ja nauti maukkaasta espanjalaisesta leivonnaisesta kahvin tai teen kera!

Ainekset
6 annosta
3 ½ dl vettä
50 g voita
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl kanelia
½ dl sokeria
Ruokaöljyä
Valmistusohjeet:
1. Kiehauta vesi, voi, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista kattilassa keskilämmöllä, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Laita taikina kulhoon ja anna jäähtyä muutama minuutti. Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikina on sileää.
2. Taikina turpoaa paistettaessa, joten valitse hieman pienempi pursotinosa, noin ½ cm leveä. Täytä pursotinpussi taikinalla. Jos haluat valmistella taikinan etukäteen, voit säilyttää pussia jääkaapissa, niin taikina säilyy hyvin muutaman päivän.
3. Sekoita kaneli ja sokeri lautaselle. Kuumenna öljy noin 180 asteeseen. Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, öljy on valmista, kun taikinapallo uppoaa räiskyen pohjaan ja nousee heti takaisin pintaan. Pursota taikinasta noin 15 cm pitkiä taikinatankoja, leikkaa saksilla ja paista kullanruskeiksi. Käännä munkkitangot noin 2 minuutin jälkeen. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle ja kääntele ne lämpimänä kanelisokerissa. Valmista!