Resepti: Johanna Cryer700 g kananreisiä tai rintafileitä, ilman ihoa ja luuta1,5 rkl oliiviöljyä2 rkl tomaattipyreetä2 tl sokeria 250 ml kanalientä3 rkl limemehua1 rkl oliiviöljyä2 valkosipulinkynttä, hienoksi silputtua2 tl valkosipulijauhetta, sipulijauhetta ja kuivattua oreganoa3 tl paprikajauhetta 1/2 tl cayennepippuria (valinnainen)Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus1. Laita kaikki nachos-mausteseoksen mausteet kulhoon. Lisää 2 rkl kanalientä ja sekoita löysäksi tahnaksi.
2. Hiero kana tahnalla.
3. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
4. Paista kanaa 3 minuuttia kummaltakin puolelta (säästä kulhossa oleva tahna).
5. Ota kana pois pannulta ja siirrä se matalaan kulhoon. Aseta paistinpannu takaisin liedelle.
6. Lisää pannuun loput kanaliemestä, tomaattipyre ja sokeri, ja kaavi kulhossa jäljellä oleva tahna pannulle Sekoita, jotta tahna liukenee, ja raaputa pannun pohjaa. Anna kiehua.
7. Samaan aikaan revi kanaa haarukoilla tai pilko se (ei haittaa, vaikka se olisi raaka sisältä).
8. Laita kana takaisin kastikkeeseen, sekoita ja anna kiehua 3 minuuttia, kunnes kastike on vähentynyt paksuksi kastikkeeksi. Lisää suolaa maun mukaan. Pidä lämpimänä.
9. Koristele nachosi kanalla ja suosikkitäytteilläsi. Laita uuniin 10–15 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Chicken nachos - Herkullinen nachosalaatti
Herkullinen chicken nachos, eli nachosalaatti, jossa yhdistyvät rapeat nachot mehevä broileri, raikkaat vihannekset ja sulatettu juusto. Valmista itse maukas kananacho- tahna, joka vie makuelämyksesi uudelle tasolle. Täyteherkku on nopea ja helppo valmistaa, ja se sopii loistavasti sekä arkeen että juhlaan!
Resepti: Johanna Cryer
700 g kananreisiä tai rintafileitä, ilman ihoa ja luuta
1,5 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
250 ml kanalientä
3 rkl limemehua
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, hienoksi silputtua
2 tl valkosipulijauhetta, sipulijauhetta ja kuivattua oreganoa
3 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria (valinnainen)
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus
1. Laita kaikki nachos-mausteseoksen mausteet kulhoon. Lisää 2 rkl kanalientä ja sekoita löysäksi tahnaksi.
2. Hiero kana tahnalla.
3. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
4. Paista kanaa 3 minuuttia kummaltakin puolelta (säästä kulhossa oleva tahna).
5. Ota kana pois pannulta ja siirrä se matalaan kulhoon. Aseta paistinpannu takaisin liedelle.
6. Lisää pannuun loput kanaliemestä, tomaattipyre ja sokeri, ja kaavi kulhossa jäljellä oleva tahna pannulle Sekoita, jotta tahna liukenee, ja raaputa pannun pohjaa. Anna kiehua.
7. Samaan aikaan revi kanaa haarukoilla tai pilko se (ei haittaa, vaikka se olisi raaka sisältä).
8. Laita kana takaisin kastikkeeseen, sekoita ja anna kiehua 3 minuuttia, kunnes kastike on vähentynyt paksuksi kastikkeeksi. Lisää suolaa maun mukaan. Pidä lämpimänä.
9. Koristele nachosi kanalla ja suosikkitäytteilläsi. Laita uuniin 10–15 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
2. Hiero kana tahnalla.
3. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
4. Paista kanaa 3 minuuttia kummaltakin puolelta (säästä kulhossa oleva tahna).
5. Ota kana pois pannulta ja siirrä se matalaan kulhoon. Aseta paistinpannu takaisin liedelle.
6. Lisää pannuun loput kanaliemestä, tomaattipyre ja sokeri, ja kaavi kulhossa jäljellä oleva tahna pannulle Sekoita, jotta tahna liukenee, ja raaputa pannun pohjaa. Anna kiehua.
7. Samaan aikaan revi kanaa haarukoilla tai pilko se (ei haittaa, vaikka se olisi raaka sisältä).
8. Laita kana takaisin kastikkeeseen, sekoita ja anna kiehua 3 minuuttia, kunnes kastike on vähentynyt paksuksi kastikkeeksi. Lisää suolaa maun mukaan. Pidä lämpimänä.
9. Koristele nachosi kanalla ja suosikkitäytteilläsi. Laita uuniin 10–15 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.