5 dl kaurahiutaleita1 dl ruisrouhetta 1 dl pellavansiemeniä ½ dl saksanpähkinöitä½ dl manteleita1 dl hasselpähkinöitä2 msk kaakaojauhetta 1 appelsiini2 rkl kylmää kahvia1 rkl öljyä ½ dl hunajaa
Valmistus:Kuumenna uuni 185 °C:een.Jauha pähkinät ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.Lisää appelsiinimehu, kahvi ja öljy. Sekoita ainekset ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.Pirskottele päälle hunajaa ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia.Säilytä rapea granola ilmatiiviissä purkissa. Tarjoile granola maidon tai jogurtin kanssa ja ripottele päälle hienonnettua tummaa suklaata ja koristele appelsiiniviipaleilla.
Appelsiini-suklaagranola
Tämä resepti on täydellinen tapa hemmotella itseäsi terveellisellä ja maukkaalla aamiaisella. Itse tehty appelsiini-suklaagranola on täynnä kuitupitoisia kaurahiutaleita, ruisrouhetta, pellavansiemeniä ja pähkinöitä, jotka antavat loistavan alun päivällesi. Kaakao, appelsiinimehu, kylmä kahvi ja hunaja antavat granolalle ihanan makuyhdistelmän. Tarjoile sitä jogurtin, maidon tai muun suosikki-aamiaisesi lisukkeena.
Ainekset
5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisrouhetta
1 dl pellavansiemeniä
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
2 msk kaakaojauhetta
1 appelsiini
2 rkl kylmää kahvia
1 rkl öljyä
½ dl hunajaa
Valmistus:
- Kuumenna uuni 185 °C:een.
- Jauha pähkinät ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää appelsiinimehu, kahvi ja öljy. Sekoita ainekset ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Pirskottele päälle hunajaa ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia.
- Säilytä rapea granola ilmatiiviissä purkissa. Tarjoile granola maidon tai jogurtin kanssa ja ripottele päälle hienonnettua tummaa suklaata ja koristele appelsiiniviipaleilla.