8 annosta200 g Philadelphia- tuorejuustoa0,5 g sahramia3 dl kermaa150 g valkoista suklaataRipaus suolaa1 tl sitruunamehua100 g manteleita1 tl kanelia1 tl kardemummaa1 tl inkivääriä200 g puolukoita (pakaste)2 rkl sokeria
Valmistus:1. Ota puolukat pakkasesta ja sekoita sokerin kanssa. Kääntele puolukoita ja sokeria 10 minuutin välein, kunnes puolukat ovat sulaneet.
2. Pilko pähkinät. Paista niitä mausteiden kanssa pannulla, kunnes ne ovat paahtuneet.
3. Sulata 100 g valkoista suklaata miedolla lämmöllä. Siirrä syrjään, kun vatkaat Philadelphia-juustoa kevyesti sähkövatkaimella. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin.
4. Sekoita vispikerma ja sahrami erillisessä kulhossa ja vatkaa kevyesti vaahdoksi. Kääntele suklaaseos mukaan ja vatkaa haluttuun kuohkeaan koostumukseen. Lisää suola ja sitruunamehu.
5. Annostele mousse lautasille. Koristele mantelilla ja asettele viereen hieman sokerilla maustettuja puolukoita. Lopuksi raasta päälle vähän valkoista suklaata.
Sahrami- ja valkosuklaamousse
Ainekset
8 annosta
200 g Philadelphia- tuorejuustoa
0,5 g sahramia
3 dl kermaa
150 g valkoista suklaata
Ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua
100 g manteleita
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
200 g puolukoita (pakaste)
2 rkl sokeria
Valmistus:
1. Ota puolukat pakkasesta ja sekoita sokerin kanssa. Kääntele puolukoita ja sokeria 10 minuutin välein, kunnes puolukat ovat sulaneet.
2. Pilko pähkinät. Paista niitä mausteiden kanssa pannulla, kunnes ne ovat paahtuneet.
3. Sulata 100 g valkoista suklaata miedolla lämmöllä. Siirrä syrjään, kun vatkaat Philadelphia-juustoa kevyesti sähkövatkaimella. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin.
4. Sekoita vispikerma ja sahrami erillisessä kulhossa ja vatkaa kevyesti vaahdoksi. Kääntele suklaaseos mukaan ja vatkaa haluttuun kuohkeaan koostumukseen. Lisää suola ja sitruunamehu.
5. Annostele mousse lautasille. Koristele mantelilla ja asettele viereen hieman sokerilla maustettuja puolukoita. Lopuksi raasta päälle vähän valkoista suklaata.
2. Pilko pähkinät. Paista niitä mausteiden kanssa pannulla, kunnes ne ovat paahtuneet.
3. Sulata 100 g valkoista suklaata miedolla lämmöllä. Siirrä syrjään, kun vatkaat Philadelphia-juustoa kevyesti sähkövatkaimella. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin.
4. Sekoita vispikerma ja sahrami erillisessä kulhossa ja vatkaa kevyesti vaahdoksi. Kääntele suklaaseos mukaan ja vatkaa haluttuun kuohkeaan koostumukseen. Lisää suola ja sitruunamehu.
5. Annostele mousse lautasille. Koristele mantelilla ja asettele viereen hieman sokerilla maustettuja puolukoita. Lopuksi raasta päälle vähän valkoista suklaata.